Nyaralási tippek, információk
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő... hová induljunk nyaralni, milyen szabályok érvényesek most az utazásra?
Igyekeztük összeszedni a legfontosabb tudnivalókat a külföldi és belföldi utazással kapcsolatban, de folyamatosan új és új hírek érkeznek, újabb és újabb országok enyhítik a beutazás feltételeit, ezért célszerű mindig utána nézni a legfrissebb információknak.


Jelenleg nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik Horvátországba, Szerbiába, Szlovéniába, Szlovákiába, Csehországba, Ausztriába és Németországba utaznak, majd térnek haza onnan.
 
A részletes adatokat térképpel itt találhatod meg: Hová utazhatok?
A hazautazásra vonatkozó szabályokról pedig itt értesülhetsz: Magyar állampolgárok hazatérése
 
A külföldi/belföldi nyaralások korábbi 50-50%-os aránya várhatóan el fog tolódni a belföldi utazások felé és kiemelt fontosságú lesz az utazók biztonsága.
Nyaralásunk megtervezésekor próbáljuk meg elkerülni a legnépszerűbb úticélokat, mert várhatóan ezeken a helyeken fog koncentrálódni az utazók többsége. Kis utánajárással fantasztikus, de a tömegek által kevésbé ismert helyekre bukkanhatunk és tölthetünk el csodálatos napokat családunkkal vagy barátainkkal.
 
Saját magunk és szeretteink biztonsága most az első, az utazás időtartamára mindenképpen gondoskodjunk szájmaszkról és fertőtlenítő szerről.
 
A különböző szolgáltatások -így az egészségügyi szolgáltatások- igénybevétele is bonyolultabb lehet, mint máskor. Külföldön ez hatványozottan igaz.
Javasoljuk, hogy akár külföldi, akár belföldi utat választasz, még a korábbiaknál is körültekintőbben, az egyes kockázatokat gondosabban mérlegelve válassz utasbiztosítást. Most kiemelten jól jöhet a profi segítség és a biztonság tudata.
 
Ugyan belföldi utazás esetén sokan nem gondolnak rá, de több olyan kockázati elem létezik, amelyre egy magyarországi nyaralás során is érdemes biztosítást kötnünk.
Habár az egészségügyi ellátás minden magyar állampolgár számára ingyenes, nem mindegy, hogy kapunk-e azonnali segítséget. A baleset és poggyászbiztosítás szinte magától értetődő, de nagy segítség lehet a 24 órás telefonos segítségnyújtás és a sérült vagy beteg családtagunk szakszerű hazaszállítása.
 
Bárhová is utazol, kérjük tekintsd át utasbiztosítási ajánlatainkat és válaszd a magad vagy családod számára legnagyobb biztonságot nyújtó terméket:


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft