Mindent a kötvényszámról egyszerűen és gyorsan

A kötvényszám a kötelező biztosítás átkötéséhez is fontos!Aki rendelkezik bármilyen biztosítással, gyakran találja szembe magát azzal a kifejezéssel, hogy: kötvényszám. Sokszor halljuk, hogy a kötvényszámunk mindig legyen kéznél. De miért? Vajon mi a szerepe a kötvényszámnak, hol találjuk és miért fontos, hogy kéznél legyen?

Kezdjük az alapoknál! A kötvényszám a biztosítási szerződések azonosítója. Leegyszerűsítve: a biztosító ez alapján tud minket, valamint a biztosítási szerződésünket beazonosítani. Amennyiben online vagy telefonon keresztül kötöttünk biztosítást, e-mailben vagy postai úton kapjuk meg a kötvényt és rajta a szerződésünk azonosítóját, egyéb esetben a személyesen aláírt szerződésen és minden a biztosítótól érkező levélen, számlán, egyéb dokumentumokon is megtalálható.

Egyes biztosítók a kötvényszámot szerződésszámnak is szokták hívni, így abban az esetben, ha szerződésszámot kérnek a biztosítók, akkor is a kötvényszámról van szó.

A kötvényszám számos esetben lehet a segítségünkre. Amennyiben baleset részesei vagyunk, a kárrendezés során is a kötvényszámunkat kell feltüntetni a bejelentő lapon. Ha például kötelező biztosításunk esetében biztosítót szeretnénk váltani, akkor is a kötvényszámunkra lesz szükségünk, amennyiben szeretnénk megtartani bonus-besorolásunkat, ugyanis az új biztosító ez alapján fogja felmérni a baleseti vagy károkozási történetünket, és megszabni a biztosítási díjat. 

Bármilyen ügyet szeretnénk intézni, vagy kérdést feltenni a biztosításunkkal kapcsolatban, akkor is a kötvényszám az adat, amivel azonosítani tudjuk magunkat. 

Számos esetben lesz a segítségünkre, így érdemes mindig észben tartani, hogy hol találjuk a kötvényszámunkat. Általában a számot a biztosítási kötvény fejlécében láthatjuk. Amennyiben átnéztük a hivatalos papírjainkat, az e-maileket és nem találjuk a kötvényt, akkor érdeklődjünk annál a biztosító vagy alkusz társaságnál, ahol a biztosítást megkötöttük

Fontos információ, hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosításunk már akkor is érvényes, amennyiben még nem érkezett meg a kötvény. A kötvény megérkezéséig a biztosítási ajánlat igazolja, hogy van érvényes KGFB biztosításunk. 

Minden kedves Ügyfelünknek javasoljuk, hogy a biztosításai kötvényszámát jegyezze fel a mobiltelefonjába, hiszen számos esetben jól jöhet, ha kéznél van. 

 

Az Eurorisk csapata

 

Kérjük tekintse meg biztosítási termék kínálatunkat: 



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft